VP-3-4.2.1-15
VP-3-4.2.1-15
“Mezőgazdasági termékekértéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban”
A Naturtrade Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a VP-3-4.2.1-15 “Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban”című pályázati konstrukció keretén belül pályázatot nyújtott be.
A projekt keretében beszerzésre kerül egy pelyhesítő, lapító élelmiszeripari technológia, valamint egy csomagoló gépsor. A feldolgozóipari tevékenység helyszínéül szolgáló ingatlan felújításra kerül. A gazdaságosságot, a költséghatékonyságot a telepítendő napelemes rendszer biztosítja.
A fejlesztési cél alapját az adta, hogy egyre növekvő kereslet mutatkozik a pelyhesített, lapított, magas biológia értékkel bíró termékek iránt. Így a termék könnyedén piacra vihető. Az alapanyag önmagában nehezen emészthető, viszont az általunk alkalmazandó korszerű hidrotermikus élelmiszeripari feldolgozási technológiával egy könnyebben emészthető lapított pelyhesített terméket kapunk. A termékek gluténmentesek, így cöliákiában szenvedők is fogyaszthatják, valamint azok is akik egészségesen, tudatosan táplálkoznak és keresik ezen reform termékeket.
A fejlesztéssel a megfizethető minőség, és az innovatív termék előállítás jön létre – gyártási, előállítási és egyéb technológia költségek csökkentése, új terméktípusok bevezetése valósul meg a hazai –és nemzetközi piacon.
A pelyhesítéssel és napelemmel az erőforrás-hatékonyságunk is jelentős mértékben javul, minimalizáljuk az előállítási költségeket. És a tervezett korszerű technológia piaci előnyt ad a termelés hatékonyság területén is.
A Naturtrade Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Vidékfejlesztési Program keretében 97 893 335 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A PROJEKT ADATAI:
A projekt azonosító száma: 1772985663
A projekt címe: Egészséges étel gyártása pelyhesítéssel
A projekt támogatástartalma: 97 893 335 Ft; a támogatás mértéke 50%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával.