GINOP-2.1.7-15-2016-00765

GINOP-2.1.7-15-2016-00765

„Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés”

A Támogató a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (a továbbiakban: GINOP) keretén belül „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés”tárgyú felhívást tett közzé, melyre Kedvezményezett GINOP-2.1.7-15-2016-00765 azonosító számon regisztrált és támogatást kapott.

 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

A PROJEKT CÉLJA: A 12 hónapos projekt célja, hogy a Kft. MULTI- komponensű anyagokból 1 db teljesen új, egyedülálló, gluténmentes tésztát gyártson, super-food őrleményekből 3 típusban.

A projekt közvetlen célja: Új, multi-komponensű tészták gyártása és piacra vitele hatékony marketing eszközök segítségével. Korszerű technológiai fejlesztéssel egyeztetett anyagokból, speciális igényeknek megfelelően egyedi gyártósor összeállítása. A projekt ideje alatt új multi-komponensű tészták és annak gyártáshoz igénybe vett megoldások (szoftver) fejlesztése, mely számottevő hatással van az iparágra. Olyan termékösszetétel és technológia kidolgozása, amely biztosítja különféle friss „free from” sütőipari termékek gyártását.

Egy kvalitatív módszerrel való kísérletezés, ami a tésztagyártás módját segíti mélyebben megérteni, melynek lényege a minőségi jellemzés, ahol az adatok mélyrehatóak és érvényességük magas.

A projekt közvetett célja: Egészséges táplálkozás elősegítése. A növekvő számú gluténérzékenyek egészséges étkezését segítő termék bevezetése a hazai és a külföldi piacokra. A cég termékeinek bővítése és a gluténmentes sütőipari áruk termékválasztékának bővítése. Adoptálható módszer (know-how) kidolgozása az ebben az iparágban működő cégek számára.

 A PROJEKT CÉLCSOPORTJA: Mivel lassan a népbetegségnek mondható cöliákia, avagy gluténérzékenység egyre elterjedtebb hazánkban, ezért a projekt célcsoportjának száma ezzel arányosan nő, mellyel jelentős piaci igény valószínűsíthető. Így a célcsoport azok az emberek, akik cöliákiában szenvedők; glutén- érzékenyek és allergiások. Fogyasztók, akiknek fontos az egészségtudatosság. A reform táplálkozók.

 

A PROJEKT ADATAI:

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00765

A projekt címe: Easy Pasta kifejlesztése

Kedvezményezett neveNaturtrade Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatás összege: 112 585 000 Ft, azaz száztizenkétmillió-ötszáznyolcvanötezer forint.

Elszámolható összköltség: 181 950 000 Ft, azaz száznyolcvanegymillió-kilencszázötvenezer forint

Támogatás mértéke százalékban: 61.88 %-a.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017.09.01

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2018.11.30.

 

WORKSHOP PREZENTÁCIÓ A KUTATÁS EREDMÉNYÉRŐL

GINOP-2.1.7-15-2016-00765 prezentáció