Mindenünk a köles

Mindenünk a köles

Aranyló sárga színű, apró magocskák, melyekben hatalmas erő lakozik. Ez a köles; cégünk fő alapanyaga. Miért is szeretjük annyira? Cikkünkben összeszedtünk jó néhány érvet kedvencünk mellett. Olvass tovább!

A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas, valamint természetéből adódóan gluténmentes. Magas, vízben oldódó rosttartalma segíthet emésztésünk javításában.
Mikrotápanyagokban is gazdag, mint a niacin, a B-komplex vitaminok, a B6-vitamin és a folsav.
Kiváló forrása a növényi fehérjéknek. Különösen növényi étrenden élők számára ajánlatos magas fehérjetartalmú ételeket fogyasztani, ezért a köles szuper választás lehet vegán életmódot folytatóknak.
Felhasználhatóságát tekintve az egyik legjobb gluténmentes alternatíva lehet a köles. Nincsen tolakodó íze, remekül felveszi a hozzáadott fűszerek aromáját és a belőle készült liszt segítségével finom pékáruk készíthetők. Akár sósan, akár édesen ízesítve megállja a helyét.
Nem véletlen, hogy mi is nagy rajongói lettünk ennek a csodálatos pszeudocereáliának. A köles nem hiányozhat egyetlen reform (és kevésbé reform) háztartásból sem. Ugye, mennyire szuper, hogy egyetlen kis mag ennyi remek tulajdonságot hordoz magában? Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje!