Mindenünk a köles

Mindenünk a köles

Aranyló sárga színű, apró magocskák, melyekben hatalmas erő lakozik. Ez a köles; cégünk fő alapanyaga. Miért is szeretjük annyira? Cikkünkben összeszedtünk jó néhány érvet kedvencünk mellett. Olvass tovább!

A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas, valamint természetéből adódóan gluténmentes. Magas, vízben oldódó rosttartalma segíthet emésztésünk javításában.
Mikrotápanyagokban is gazdag, mint a niacin, a B-komplex vitaminok, a B6-vitamin és a folsav.
Kiváló forrása a növényi fehérjéknek. Különösen növényi étrenden élők számára ajánlatos magas fehérjetartalmú ételeket fogyasztani, ezért a köles szuper választás lehet vegán életmódot folytatóknak.
Felhasználhatóságát tekintve az egyik legjobb gluténmentes alternatíva lehet a köles. Nincsen tolakodó íze, remekül felveszi a hozzáadott fűszerek aromáját és a belőle készült liszt segítségével finom pékáruk készíthetők. Akár sósan, akár édesen ízesítve megállja a helyét.
Nem véletlen, hogy mi is nagy rajongói lettünk ennek a csodálatos pszeudocereáliának. A köles nem hiányozhat egyetlen reform (és kevésbé reform) háztartásból sem. Ugye, mennyire szuper, hogy egyetlen kis mag ennyi remek tulajdonságot hordoz magában? Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje!


You may also like Összes megtekintése